درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-12-22  |  2025-03-12  |  بروز شده در: 1403/12/22 - 06:06:3 FA | AR | PS | EN
ترامپ زلنسکی را بار دیگر به کاخ سفید دعوت می کند            گردآوری معلومات از سوی آلمان برای تعامل با طالبان            حذف۲۰ هزار ویزه مهاجرتی افغان‌ها در امریکا             از سرگیری کمک‌های نظامی امریکا به اوکراین            صعود بارسا، اینتر، بایرن و پاری‌سن‌ژرمن به یک یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان            نماینده ایرن وضعیت امنیتی و بشری در افغانستان را متزلزل و وخیم خواند            نمایندگان کی‌یف و واشنگتن در عربستان دیدار کردند             یوناما از مسدود شدن ۲۰۰ مرکزصحی در افغانستان خبر داد            روسیه تشکیل حکومت فراگیر را کلید تامین ثبات در افغانستان میداند            گروگان گیری ۴۰۰ سرنشین یک قطار در پاکستان            سازمان ملل باید تحت تأثیر کشورهای بزرگ تصمیم نگیرد             تلاش حکومت طالبان برای عبور از انزوای سیاسی            عراقچی: بر تعهد خود به عراق پایبندیم             تاکید بر ادامه گفتگو با حکومت طالبان            دیدار وزیر امور خارجه امریکا با ولیعهد عربستان            






تاریخ نشر: 1396/1/28 - 11:51:26
تعداد بازدید: 2269
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اردوغان؛ پیروز مضطرب
اردوغان؛ پیروز مضطرب

پیروزی موافقان با اختلاف بسیار جزئی در رفراندوم اخیر ترکیه برای آک پارتی ها آغازگر یک دوران فرسایشی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از ایسنا به نقل از روزنامه حریت، مراد یتکین، تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به اعلام نتایج غیررسمی رفراندوم ترکیه و پیروزی موافقان اصلاحات قانون اساسی با کسب ۵۱ درصد آرای آری در این رای گیری نوشت: (در حال حاضر رجب طیب اردوغان به هدفی که از ۱۰ سال گذشته برای آن تلاش می کرد، دست یافته و توانسته سیستم ریاستی را در این کشور بگنجاند. در این راه نیز دیگر احتیاجی به حزب جنبش ملی گرا ندارد. زمانی که اردوغان پیروزی خود را اعلام کرد ۸۶ درصد از ۵۵ میلیون نفر واجد شرایط در رفراندوم شرکت کردند و بیش از ۵۱ درصد رای آری دادند و ۴۸ درصد رای خیر اما تصمیم شورای عالی انتخابات درباره اینکه آرای مهر نشده می تواند مورد محاسبه قرار گیرد و معتبر است، نتیجه رفراندوم را زیرسوال برد.

آقای گوون، رئیس شورای عالی انتخابات، ببخشید! اما اظهارات شما بعد از پایان یافتن رفراندوم کاری از پیش نبرد، به هرحال حتی افراد با وجدان داخل حزب عدالت و توسعه (آک پارتی) نتوانستند با اظهارات شما قانع شوند.

این تصمیم شورای عالی انتخابات همانند این است که به هنگام انجام بازی فوتبال قانون مربوط به اینکه هرگونه خطای دست در محوطه جریمه پنالتی محسوب می شود، را لغو کنیم و بگوییم که دیگر این قانون اجرا نمی شود.

همچنین این رفراندوم حقایق تکان دهنده دیگری را نیز به همراه داشت. در آنکارا و استانبول بیش از ۵۱ درصد مردم به اصلاحات قانون اساسی نه گفتند. حتی در صندوق های رای منطقه اوسکودار در استانبول که خانه اردوغان در آنجا است، آرای نه اکثریت بود.

در ازمیر نیز نتایج قابل توجه بود. اکنون این سوال به وجود می آید که اگر بنعالی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه که حدود یک هفته آخر پیش از رفراندوم را در ازمیر و آیدین گذرانده بود، این کار را نمی کرد چه اتفاقی می افتاد؟ آیا آرای نه بیشتر از ۷۰ درصد می شد؟ در آنتالیا، آدانا و مرسین نیز مردم نه گفتند.

در تمام شهرهای ذکر شده میزان مدرن بودن، توسعه صنایع، معادلات تجاری، فرصت های آموزشی و فرصت های فرهنگی در سطح بالایی قرار دارد. در برابر این حقایق تنها نمی توان گفت که این نتایج نشانه دموکراسی مردمی است و کاری نمی توان انجام داد. در واقع آک پارتی ها روز گذشته در دفتر مرکزی این حزب این حقیقت را با تمام تلخی اش درک کردند که هرچه میزان سطح آموزشی، توسعه فرهنگی و مدرن سازی شهرها افزایش می یابد به همان میزان رای های آری به این حزب کاهش می یابد.

اگر دیروز ۶۰ درصد از آرای رفراندوم آری بود و یا بر اساس پیش بینی های تحلیلگران طرفدار دولت بین ۵۵ تا ۵۶ درصد بود، اردوغان شامگاه روز گذشته به احتمال بسیار به انفجار صندوق های رای با آرای آری اشاره می کرد. اما آرای ۵۱ به ۴۹ شرایط را برای اردوغان به خصوص در عرصه سیاسی دشوارتر کرده است.

از سوی دیگر به نوعی می توان گفت که آرای نه به میزان ۴۹ درصد در رفراندوم روز گذشته جایگاه حزب مردم جمهوری خواه را در ترکیه ارتقا داده است. این حزب از امروز در شهرهای مختلف به خصوص آنکارا و استانبول با روحیه بهتری حتی می توان گفت پیروزمندانه تر به عرصه سیاسی پا خواهد گذاشت.

همچنین یکی از نکات جالب در حوادث شامگاه روز گذشته این بود که اردوغان در نشست خبری با خبرنگاران تمام تلاش خود را کرد که یک رویکرد مصالحه جویا اتخاذ کرده و حتی دل کسانی که رای نه داده اند به دست آورد اما همین که به بالکن رفته و مورد استقبال هوادارانش قرار گرفت، از احیای مجازات اعدام صحبت کرد. این در حالی بود که درست چند دقیقه پیش از هم پیمانان ترکیه خواست که به نتایج رفراندوم احترام بگذارند.

در این باره باید به این نکته اشاره کرد که احیای مجازات اعدام نه تنها ترکیه را از اصول دموکراسی دور خواهد کرد بلکه صدمه جدی به روابط سیاسی ترکیه با اتحادیه اروپا وارد خواهد کرد. حتی ممکن است علاوه بر چالش های سیاسی بر اقتصاد کشور نیز آسیب جدی وارد کند. احیای مجازات اعدام اشتباه است و اصرار بر این اشتباه خطای بزرگتر است.

به طور کلی برای درک فضای کنونی آک پارتی ها نیاز به سخن بیشتر نیست. چهره اردوغان و آک پارتی ها در شامگاه روز گذشته پس از اعلام نتایج غیررسمی، کاملا همه مسائل را آشکار می کرد، مثل اینکه پیروز نشده اند و از همان ساعات به این فکر می کردند که با این رای چه باید کنند. این پیروزی برای آنها بسیار خسته کننده و فرسایشی خواهد بود.

اردوغان به هدفش رسید و در ترکیه یک دوران جدید آغاز کرد اما از این پس راهش بسیار دشوار است.)

انتهای پیام

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/6139






*
*

*



نیز بخوانید

تلاش حکومت طالبان برای عبور از انزوای سیاسی


خطر بازی با کارت تروریزم برای بازیگران اصلی آن


ترامپ؛ گورباچُف امریکایی، آیا تاریخ تکرار می شود؟


امریکا و پاکستان با کارت تروریزم وارد بازی تازه می شوند


سخنرانی ترامپ در کنگره شکاف ملی ایجاد شده در امریکا را عمیق‌تر می‌کند


سنگسار مجازی یک دختر!


حکومت طالبان و پاکستان از همدیگر چه می‌خواهند؟


قهرمان سازی زلنسکی از سوی رسانه های غربی؟


تاثیر نزدیکی امریکا و روسیه بر رابطه تهران و مسکو چه خواهد بود؟


افزایش سفر های مقامات پاکستانی به کشورهای منطقه


اختلاف مواضع عربستان و مصر در خصوص سوریه


حکمتیار: در افغانستان همه دست به ماشه اند


انتقال میزبانی کنفرانس امنیتی هرات؛ از آسیا به اروپا


بررسی علل سقوط دولت‌ها در سوریه و افغانستان


بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تأخیر چندین ماهه پذیرش پناهجویان به امریکا

ترامپ زلنسکی را بار دیگر به کاخ سفید دعوت می کند

گردآوری معلومات از سوی آلمان برای تعامل با طالبان

حذف۲۰ هزار ویزه مهاجرتی افغان‌ها در امریکا

از سرگیری کمک‌های نظامی امریکا به اوکراین

صعود بارسا، اینتر، بایرن و پاری‌سن‌ژرمن به یک یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان

نماینده ایرن وضعیت امنیتی و بشری در افغانستان را متزلزل و وخیم خواند

نمایندگان کی‌یف و واشنگتن در عربستان دیدار کردند

یوناما از مسدود شدن ۲۰۰ مرکزصحی در افغانستان خبر داد

روسیه تشکیل حکومت فراگیر را کلید تامین ثبات در افغانستان میداند

گروگان گیری ۴۰۰ سرنشین یک قطار در پاکستان

سازمان ملل باید تحت تأثیر کشورهای بزرگ تصمیم نگیرد

تلاش حکومت طالبان برای عبور از انزوای سیاسی

عراقچی: بر تعهد خود به عراق پایبندیم

تاکید بر ادامه گفتگو با حکومت طالبان

دیدار وزیر امور خارجه امریکا با ولیعهد عربستان

ممنوعیت سفر افغان‌ها؛ مغایر ارزش‌ها و منافع امریکا است

زلنسکی از ترامپ عذرخواهی کرده است

قرار گرفتن دو بازیکن کرکت افغانستان در جمع تیم برتر جام قهرمانان

حمایت چین از مواضع کشورهای اسلامی در قبال غزه

قدرت ما از چین، روسیه و ایران بیشتر است

حکومت طالبان از تقویت امنیت مرزهای افغانستان خبر داد

توافق نیروهای طالبان و پاکستان بر سر آتش‌بس موقت در گذرگاه تورخم

قطع کمک‌ها به اوکراین، بدتر از خروج از افغانستان است

آغاز پروسۀ استخدام بیش از سه‌هزار تن در بست‌های معلمی و اداری


خبرهای پزشکی


خبرگزاری انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.